Distributie en verbruik

Ons team begeleidt bedrijven bij hun strategische keuzes met betrekking tot het opzetten van hun commerciële organisatie en hun distributienetwerk, rekening houdend met de specifieke reglementaire beperkingen rond de marketing van hun producten en diensten. Deze bijstand is gebaseerd op een grondige kennis van de specifieke kenmerken van tal van sectoren zoals voeding, luxeproducten, reclame, detailhandel, telecommunicatie of de farmaceutische sector.

Onze expertise in leveranciers-distributeursrelaties stelt ons in staat om onze klanten effectief te ondersteunen tijdens commerciële onderhandelingen, hun zakelijke relaties en op het gebied van prijsbeleid.

We adviseren en vertegenwoordigen onze klanten ook bij het beëindigen van hun contract, rekening houdend met de steeds talrijker wordende wettelijke beperkingen (met name op het gebied van verkoopconcessies, handelsagenturen, franchises, enz.).

We beveiligen ook hun activiteit met betrekking tot de verplichtingen van het consumentenrecht door hen volledig bij te staan vanaf het ontwerp van het product (samenstelling, claims) tot het op de markt brengen (etikettering, reclamecommunicatie, enz.), ongeacht het gebruikte kanaal (in het bijzonder internetverkoop).

thales avocats distribution

Onze advocaten

NL